Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шість років децентралізації ренти у Львівській області: громади отримали більше бюджетних можливостей 

опубліковано 14 березня 2024 о 14:20

Заступник начальника відділу адміністрування рентної  плати та екологічного податку управління оподаткування юридичних осіб  Головного управління ДПС у Львівській області Михайло Чабан взяв участь в онлайн-семінарі «6 років децентралізації ренти у Львівській області: чи ефективно громади використовують кошти?»

Під час свого виступу  Михайло Чабан, зокрема, зазначив: «Головна мета децентралізації полягає у передачі значної частини повноважень та бюджетів від державних органів органам місцевого самоврядування. У результаті громади повинні отримати власні бюджети і можливості об’єднувати як зусилля, так і фінанси».

Податківець поінформував про надходження ренти до бюджетів:

- рента плата за нафту за 2023 рік становила 57,6 млн гривень, територіальним громадам - 34,6 млн гривень. Ріст надходжень спостерігається з 2020 року.

- рента за природний газ за 2023 рік становила 111,7 млн гривень, територіальним громадам – 67,0 млн гривень. Ріст надходжень спостерігається з 2018 року.

 

Довідково:

Онлайн-семінар проведено ГО «НОВА Енергія» за підтримки Уряду Німеччини в рамках проєкту «Ефективне державне управління завдяки GovTech та прозорості» у партнерстві з департаментом паливно-енергетичного комплексу, енергоефективності та житлово-комунального господарства Львівської облдержадміністрації, що реалізується Німецьким Товариством Міжнародного співробітництва (GIZ) ГмбХ у партнерстві з Директоратом ресурсоефективної трансформації Міністерства енергетики України.