Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікація з платниками податків Львівщини продовжується

опубліковано 15 березня 2024 о 13:00

У ДПІ Львівщини приділяють постійну увагу роз’ясненням новацій податкового законодавства в умовах воєнного стану, надається консультаційна, практична допомога платникам податків. 

Під час проведення заходів з представниками бізнесу, громадянами увага акцентується на своєчасності та повноті сплати податкових платежів, дотриманні вимог трудового законодавства, зручності використання електронних сервісів. Роз’яснюються  зміни до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств, особливості застосування РРО/ПРРО, подання річної податкової звітності в електронному вигляді тощо.  

Триває кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року. Наголошується коли громадяни зобов’язані задекларувати отримані протягом минулого року доходи, що не оподатковувалися при виплаті

У зв’язку з внесенням змін до податкового законодавства та впровадженням нової форми декларації про майновий стан і доходи, посадовці приділяють увагу заповненню додатків по ЄСВ, щодо доходів від продажу протягом звітного року об’єктів нерухомого та/або рухомого майна та додатку МПЗ щодо розрахунку мінімального податкового зобов’язання, що розраховується фізичним особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) – власниками, орендарями, користувачами, на інших умовах земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь.  

Демонструється  зручність у застосуванні електронних сервісів від ДПС, завдяки яким можна не тільки подавати податкові декларації, але й надіслати заяви, отримати довідки, ознайомитися з корисною інформацію на податкову тематику.

Також розглядаються питання оподаткування виплат благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО) в умовах воєнного стану, особливостей визначення мінімального податкового зобов’язання для фізичних осіб та термінів сплати податку, легалізації трудових відносин та можливість реалізувати своє право на податкову знижку, у т.ч. ВПО та інші.