Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова служба Львівщини продовжує комунікувати з актуальних питань застосування РРО/ПРРО

опубліковано 28 березня 2024 о 15:30

У Головному управлінні ДПС у Львівській області відбулася зустріч, зініційована членом Громадської ради при ГУ ДПС області, головою Асоціації автомобільних перевізників Львівської області Іваном Велійкою, з представниками перевізників міжміських та приміських маршрутів Львівської області, на якій обговорили актуальні питання застосування РРО/ПРРО при наданні послуг із перевезення пасажирів.

Під час заходу фахівці ГУ ДПС області - начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Роман Гелон та начальник відділу обліку об’єктів оподаткування, ведення реєстрів та реєстрації за окремими видами податків управління податкових сервісів Андрій Степований поінформували про вимоги податкового законодавства щодо застосування РРО/ПРРО, а також про те, які кроки необхідно здійснити для того, аби зареєструвати РРО/ПРРО.

Зокрема, Роман Гелон зазначив, що з 1 січня 2022 року чинним законодавством запроваджено при здійсненні розрахункових операцій готівкою чи оплатою карточкою обов’язкове застосування РРО/ПРРО, зупинився на умовах встановлення і застосування РРО/ПРРО при наданні послуг з перевезення пасажирів. 

У свою чергу Андрій Степований повідомив, що є можливість завантажити безкоштовне ПРРО, а також у податковій можна отримати консультацію, як це зробити.

Загалом зустріч пройшла у форматі фахового діалогу, під час якої податківці надали компетентні відповіді на запитання її учасників. На завершення заходу учасники отримали презентаційні матеріали.

Співпраця податкової служби Львівської області з платниками з актуальних аспектів продовжується. Це допомагає бізнесу оперативно вирішувати важливі питання та сприяє сумлінній сплаті податків – надважливого джерела наповнення бюджетів, а отже – фінансовому захисту нашої держави.

Тож продовжуємо ефективну комунікацію з актуальних питань застосування РРО/ПРРО надалі.