Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Жовківські податківці консультують платників з актуальних питань податкового законодавства

опубліковано 27 червня 2024 о 09:47

Працівники Жовківської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області в ході чергової зустрічі з платниками податків розповіли про актуальні питання податкового законодавства.

Під час зустрічі наголосили на обов’язковості використання РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій та нагадали, що з 1 жовтня 2023 року набув чинності Закон України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». Також зауважили щодо особливостей порядку застосування РРО чи ПРРО для ІІ та ІІІ груп платників єдиного податку. 

Присутнім наголошують, що для зручності при поданні декларації в Електронному кабінеті створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який надає можливість часткового автоматичного заповнення декларації. Зокрема, цей сервіс дозволяє сформувати та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів. Часткове автоматичне заповнення декларації здійснюється на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податку, та відомостей про об’єкти нерухомого чи рухомого майна.