Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час зустрічей з платниками в Дрогобицькій ДПІ - актуальні питання оподаткування

опубліковано 27 червня 2024 о 10:00

Під час  проведення зустрічей начальника відділу податкових сервісів Дрогобицької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Наталії Козяк з фізичними особами-підприємцями обговорюються різні аспекти оподаткування, сплата податків та зміни у податковому законодавстві.  

Зокрема, посадовець інформує про зростання протягом поточного року розміру мінімальної заробітної плати, що в свою чергу, збільшить і податкові платежі, розмір яких залежить від її величини, наголошує на обов’язковому застосуванні РРО чи ПРРО  платниками єдиного податку  при готівкових розрахунках з  видачею фіскальних чеків покупцям, відновленні застосування штрафних санкцій за порушення правил готівкового обігу, оформленні трудових відносин та відповідальності за використання незадекларованої праці.  

Крім того, Наталія Козяк розповідає платникам і про обов’язок декларування інших доходів, отриманих минулоріч не від підприємницької діяльності  та право на податкову знижку з певних видів витрат. Здійснити всі податкові процедури щодо реалізації податкових обов’язків чи прав можна за допомогою електронних сервісів від податкової служби, таких як електронний кабінет чи мобільний застосунок «Моя податкова».  

Також, платникам звернули увагу на необхідність приведення у відповідність основного виду економічної діяльності, заявленого при реєстрації, фактичному виду діяльності, що здійснюється  та правильності заповнення  реквізитів платіжних доручень на сплату податків до бюджету.