Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Аналіз розгляду звернень громадян ГУ ДПС у Львівській області за січень-березень 2021 року

опубліковано 02 квітня 2021 о 14:48

 І. Інформаційний аналіз письмових звернень громадян

За три місяці 2021 року до територіальних органів ГУ ДПС у Львівській області надійшло 56 звернень громадян, з яких 100 % письмових заяв.

Найчастіше запитувачі звертаються з питаннями, щодо фінансової, податкової та митної політики, це 47 звернень або 84 % від загальної кількості, найпоширеніші з них:

-         28 звернень щодо інформування про ухилення від сплати податків;

-         5 - з питань місцевих податків і зборів, зокрема податок на майно;

-         4 - щодо контрольно-перевірочної роботи, 3 звернення з питань надання податкової звітності;

-         2 - щодо реєстрації та обліку платників податків;

-         2 - з питань єдиного соціального внеску, та інше.

З інших питань, що належать до компетенції ГУ ДПС у Львівській області надійшло 6 звернень, або 11 % від загальної кількості. А саме щодо: видачі архівної довідки, складання протоколу про адміністративні правопорушення за незаконне використання об'єкта права інтелектуальної власності, отримання довідки для перерахунку пенсії, договору дарування, помилки при наданні ідентифікаційного коду, видачі дублікату ідентифікаційного номеру.

ГУ ДПС у Львівській області у звітному періоді розглянуто 50 письмових звернень (100% від усіх звернень). За результатами розгляду звернень дано роз’яснення на 25 звернення, питання вирішено позитивно по 18 зверненнях,       1 звернення повернено авторові у відповідності до ст. 5 Закону України від 2 жовтня 1996 року № 393/96-ВР «Про звернення громадян» (далі – Закон),   2 звернення надіслано за належністю, відповідно до ст.7 Закону, 4 звернення не підлягають розгляду відповідно до статей 8 і 17 Закону.

В стадії розгляду знаходяться 6 звернень, по яким не настав термін виконання.

Фактів несвоєчасного надання відповіді на звернення не зафіксовано.

З початку 2021 року до ГУ ДПС у Львівській області надійшло 3 колективних звернення.

З січня по березень 2021 року до ГУ ДПС у  Львівські області, надійшло  1 дублетне звернення.

За соціальним станом авторів звернень віднесено до категорій: 1 пенсіонер, 1 журналіст. В 72 випадках  - соціальний стан не визначено.

Також за звітний період надійшло 1 звернення від ветерана праці.

 ІІ. Проведення особистого прийому громадян.

ІІ. Проведення особистого прийому громадян.

 

Інформаційний аналіз проведення особистого прийому громадян керівництвом та посадовими особами структурних підрозділів ГУ ДПС

Особистий прийом громадян у ГУ ДПС у Львівській області здійснюється відповідно до розділу VI Порядку розгляду звернень та організації особистого прийому громадян у Державній фіскальній службі України та її територіальних органах, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 15.06.2020 року № 297, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 02.10.2020 року за №969/35252, згідно з Графіками особистого прийому громадян.

За три місяці 2021 року, на прийом до керівництва та посадових осіб ГУ ДПС у Львівські області записано 2 громадянина. Проведено 1 особистий прийом за участю 1 громадянина. На особистому прийомі висвітлювалося питання щодо фінансової податкової та митної політики, а саме блокування податкових накладних. Термін проведення особистого прийому по другому громадянину не настав.

Пропозицій та скарг не надходило.

В ході особистого прийому в усній формі надано вичерпне роз’яснення з приводу порушеного питання.

Впродовж звітного періоду колективних, повторних, неодноразових та масових звернень не надходило.

Порушень посадовими особами ГУ ДПС у Львівській області положень законодавства про звернення громадян, не вирішення порушених у зверненні громадянина обґрунтованих питань, які належать до компетенції посадових осіб, що призвело до повторних звернень, не встановлено.

Порушення термінів надання відповіді на звернення громадян чи фактів ненадання відповідей не зафіксовано.

Графіки особистого прийому громадян розміщені на інформаційних стендах в ГУ ДПС та періодично оприлюднюються в ЗМІ та офіційному порталі територіальні органи ДПС у Львівській області.