Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Аналіз розгляду звернень громадян ГУ ДПС у Львівській області за січень-червень 2021 року

опубліковано 06 липня 2021 о 17:04

За І півріччя 2021 року до ГУ ДПС у Львівській  області надійшло 138 звернень громадян, з яких 100% письмових заяв (листів).

Найчастіше запитувачі звертаються з питаннями, щодо фінансової, податкової та митної політики (138 звернень – 100 % від загальної кількості), найпоширеніші з них: щодо проведення перевірки суб`єктів господарювання – 54 звернення;                 28 звернень щодо інформування про ухилення від сплати податків; 7 - з питань реєстраційних номерів облікових карток; по 4 - з питань перерахунку (сплати) податку на майно та податкового боргу (наявності, реструктуризації, причин виникнення); по  3 - з питань єдиного соціального внеску та сплати єдиного податку; 2 - щодо реєстрації та обліку платників податків; 2 консультації  з питань  податкового законодавства  та інше.

З інших питань, що належать до компетенції ГУ ДПС у Львівській області надійшло 31 звернення, зокрема: про складання протоколу про адміністративні правопорушення за незаконне використання об'єкта права інтелектуальної власності, про встановлення місця здійснення діяльності ТОВ «Брентфорд Трейд», про видалення записів з відповідних носіїв інформації, щодо невиплати заробітної плати в повному обсязі, щодо внесення змін у посадові інструкції працівників ДПІ, щодо змін до речових прав, про відмову у наданні відпустки, про неофіційне працевлаштування, щодо видачі архівної довідки, про перебування транспортного засобу на території України, про подання ТОВ «ТД Ювентус» завідомо не достовірної звітності, про надання інформації щодо СГ, про притягнення до відповідальності та ін.

Станом на 30 червня ГУ ДПС у Львівській області розглянуто 113 письмових звернень (81,9% від усіх звернень). За результатами розгляду звернень: дано роз’яснення на 62 звернення, вирішено позитивно – 36 звернень, 3 - повернено авторові у відповідності до ст. 5 ЗУ «Про звернення громадян», 7 - надіслано за належністю, відповідно до ст.7 Закону України «Про звернення громадян», 8 - не підлягають розгляду відповідно до статей 8 і 17 Закону України «Про звернення громадян». По 19 зверненням термін виконання в звітному періоді не настав.

Фактів несвоєчасного надання відповіді на звернення не зафіксовано.

З початку 2021 року до ГУ ДПС у Львівській області надійшло 14 колективних звернень.

З січня по червень 2021 року до ГУ ДПС у  Львівські області, надійшло  2 повторних звернення та 3 дублетних, що становить не більше як 3,6% від загальної їх кількості.

За соціальним станом авторів звернень віднесено до категорій: 5 пенсіонерів, в тому числі 1 з числа військовослужбовців, 3 держслужбовця, 1 військовослужбовець, 1 безробітний, 4 працівники органів ДПС (в тому числі колишні), 1 фізична особа, яка проводить незалежну професійну діяльність, 2 журналісти.

В 121 випадку  - соціальний стан не визначено.

За категоріями авторів надійшло 1 звернення від інваліда війни, 2 від ветеранів праці, 1 звернення від особи з інвалідністю ІІ групи та 2 від осіб з інвалідністю ІІІ групи.

Звернень від інвалідів Великої Вітчизняної війни, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв Радянського Союзу та Герої України, за звітний період не надходило.