Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Аналіз розгляду звернень громадян ГУ ДПС у Львівській області за січень-грудень 2021 року

опубліковано 18 січня 2022 о 12:17

Своєчасний і кваліфікований розгляд звернень громадян та підвищення якості роботи податківців – це питання, яким у ГУ ДПС у Львівській області приділяється постійна увага. При розгляді звернень громадян вживаються заходи щодо кваліфікованого, об’єктивного та своєчасного розгляду, оперативного вирішення викладених у них питань відповідно до Закону України «Про звернення громадян» та інших законодавчих актів України.

Щоб жодне звернення не залишилось поза увагою, з метою оперативного реагування на інформацію заявників, Головне управління ДПС у Львівській області проводить щомісячний аналіз та узагальнює практику розгляду звернень громадян, що надходять від громадян нашої області, шляхом складання звітної документації.

У січні-грудні 2021 року до ГУ ДПС у Львівській області надійшло 335 письмових звернення громадян, в тому числі: письмових заяв (письмових заяв) – 333 (99,4 %); пропозиції (зауваження) – 2 (0,6%).

Найчастіше громадяни звертаються з питаннями, які стосуються фінансової, податкової та митної політики (268 звернень – 80,0% від загальної кількості), найпоширеніші з них: щодо інформування про ухилення від сплати податків - 76 звернення, щодо контрольно-перевірочної роботи - 102 звернень, з питань місцевих податків і зборів - 28 звернень, щодо реєстрації та обліку платників податків - 6 звернень, щодо відмови в отриманні реєстраційних номерів облікових карток платників податків - 22 звернень, з питань надання консультацій податкового законодавства - 4 звернення, 30 – з інших питань, що належать до компетенції ДПС, тощо.

 

За звітний період ГУ ДПС у Львівській області розглянуто 335 письмових звернень. За результатами розгляду звернень: дано роз’яснення на 158 звернень, вирішено позитивно – 107 звернень, 16 звернень повернено авторові у відповідності до ст. 5 ЗУ «Про звернення громадян»,    15 звернень надіслано за належністю, відповідно до ст.7 Закону України «Про звернення громадян», 14 звернень, що не підлягають розгляду відповідно до статей 8 і 17 Закону України «Про звернення громадян», 25 звернень знаходяться на виконанні. Фактів несвоєчасного надання відповіді на звернення не зафіксовано.

 

Порушень посадовими особами ГУ ДПС у Львівській області положень законодавства про звернення громадян, не вирішення порушених у зверненні громадянина обґрунтованих питань, які належать до компетенції посадових осіб, що призвело до повторних звернень, а також термінів надання відповідей на звернення громадян чи фактів ненадання відповідей не встановлено.

 

Впродовж 12 місяців 2021 року надійшло 28 колективних звернень, 11 повторних та 3 дублетних звернення. Неодноразових та масових звернень не надходило.

        За соціальним станом авторів звернень віднесено до категорій: 9 пенсіонерів, в тому числі 1 з числа військовослужбовців, 3 робітника, 3 держслужбовця, 1 військовослужбовець, 7 державних службовців (в тому числі колишні), 6 журналісти.

       За категоріями авторів надійшло 1 звернення від інваліда війни, 2 від ветеранів праці, 1 звернення від особи з інвалідністю ІІ групи та 7 від осіб з інвалідністю ІІІ групи.

Звернень від інвалідів Великої Вітчизняної війни, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв Радянського Союзу та Герої України, за звітний період не надходило.

Особистий прийом громадян у ГУ ДПС у Львівській області здійснюється відповідно до розділу VI Порядку розгляду звернень та організації особистого прийому громадян у Державній фіскальній службі України та її територіальних органах, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 15.06.2020 року № 297, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 02.10.2020 року за № 969/35252, згідно з Графіками особистого прийому громадян.

За 2021 рік, керівництвом та посадовими особами ГУ ДПС у Львівській області проведено 2 особистих прийоми за участю 2 громадян.

Усі звернення на особистий прийом - це 2 заяви. Пропозицій та скарг не надходило.

Найбільш поширеними зверненнями громадян на особистому прийомі були питання  щодо фінансової та податкової політики.

В усіх випадках звернень на особистому прийомі громадянам в усній формі  надавались вичерпні роз’яснення з приводу порушених питань.

Графіки особистого прийому громадян розміщені на інформаційних стендах в органах ДПС та оприлюднюються та офіційному порталі ДПС у Львівській області.

Зваженість, пильність, неупередженість - важливі складові роботи із кожним зверненням громадян. Саме таким чином забезпечується постійний зв’язок між органами ДПС у Львівській області та громадянами.