Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Аналіз розгляду звернень громадян ГУ ДПС у Львівській області за січень-червень 2022 року

опубліковано 04 липня 2022 о 14:04

За І півріччя 2022 року до ГУ ДПС у Львівській  області надійшло 117 звернень громадян, з яких 100 % письмових заяв (листів), в тому числі 32 засобами електронного зв’язку.

Найчастіше громадяни звертаються з питаннями, які стосуються фінансової, податкової та митної політики (117 звернень – 100 % від загальної кількості), найпоширеніші з них: щодо контрольно-перевірочної роботи - 47 звернення, або 38,7 %, щодо інформування про ухилення від сплати податків - 25 звернень (21,4 %), щодо відмови в отриманні реєстраційних номерів облікових карток платників податків - 10 звернень, видачі довідок (про суми грошової допомоги, заробітну плату, стажу роботи) - 7 звернення.

З інших питань, що належать до компетенції ГУ ДПС у Львівській області надійшло 28 звернень, або 24 %, зокрема: про внесення змін в дані ІПН, про незаконне працевлаштування та розкрадання бюджетних коштів, щодо заборгованості по ЄСВ, щодо розбіжностей даних у податковому повідомленні-рішенні по податку на нерухоме майно, щодо надання розрахунку податку на нерухомість, щодо скасування штрафних санкцій по ЄСВ, щодо неофіційно працюючих працівників, щодо вжиття заходів по розпродажу гуманітарної допомоги, щодо встановлення підприємства за місцем реєстрації та ін.

Станом на 30 червня ГУ ДПС у Львівській області розглянуто 99 письмових звернень (84,6 % від усіх звернень). За результатами розгляду звернень: дано роз’яснення на 54 звернення, вирішено позитивно – 24 звернень, 12 - повернено авторові у відповідності до ст. 5 ЗУ «Про звернення громадян», 3 - надіслано за належністю, відповідно до ст.7 Закону України «Про звернення громадян», 6 - не підлягають розгляду відповідно до статей 8 і 17 Закону України «Про звернення громадян». По 18 зверненням термін виконання в звітному періоді не настав.

Порушень посадовими особами ГУ ДПС у Львівській області положень законодавства про звернення громадян, не вирішення порушених у зверненні громадянина обґрунтованих питань, які належать до компетенції посадових осіб, що призвело до повторних звернень, а також термінів надання відповідей на звернення громадян чи фактів ненадання відповідей не встановлено.

Впродовж 6 місяців 2022 року надійшло 4 колективних звернення та 6 анонімних звернень. Неодноразових та масових звернень не надходило.

За соціальним станом авторів звернень надійшло 7 звернень від пенсіонерів, 1 – від військовослужбовця.

В 109 випадках  - соціальний стан не визначено.

За категоріями авторів надійшло по 1 зверненню від учасника бойових дій та ветерана праці.

Звернень від інвалідів Великої Вітчизняної війни, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв Радянського Союзу та Герої України, за звітний період не надходило.