Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про «Електронний кабінет платника» – на семінарі у Трускавецькій ДПІ Дрогобицького управління

опубліковано 11 листопада 2019 о 17:17

Днями в Трускавецькій ДПІ Дрогобицького управління ГУ ДПС у Львівській області відбувся тематичний семінар. На ньому суб’єктам господарювання розповіли про електронний сервіс «Електронний кабінет платника» (ЕКП), який надає можливість платнику спілкуватися з податківцями в режимі реального часу.

На початку семінару завідувач сектору з надання адміністративних послуг платникам податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску Трускавецької ДПІ Дрогобицького управління Олександра Яворська розповіла присутнім про можливості роботи в «Електронному кабінеті платника» (ЕКП). Зокрема, зазначила, що в ЕКП можна працювати на безоплатній основі у щоденному цілодобовому режимі, дистанційно спілкуватися з органом державної податкової служби (ДПС), отримувати потрібну інформацію в режимі реального часу, економити свій час не відвідуючи податкову інспекцію, сплачувати податки (для фізичних осіб).

Також Олександра Яворська повідомила, що найпопулярнішим серед користувачів сервісу відкритої частини ЕКП є інформація з реєстрів ДПС – дані про взяття на облік платників, дані реєстру платників ПДВ, дані реєстру страхувальників, дані реєстру платників єдиного податку, інформація про реєстратори розрахункових операцій, дані реєстру платників акцизного податку з реалізації пального. А в закритій частині особистого кабінету - листування з ДПС та стан розрахунків з бюджетом.

В ході проведення заходу Олександра Яворська акцентувала увагу присутніх і на перевагах ЕКП: унеможливленні помилок в обов’язкових реквізитах поданої декларації, можливості збереження заповненої форми звіту у режимі «Чернетки» та використання її при створенні наступних звітів, веденні Книги обліку доходів та витрат в електронному вигляді, можливості подавати заяви та отримувати в електронному вигляді довідки про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами податкової служби та ін.

Наприкінці заходу учасники отримали вичерпні відповіді на проблемні питання, що їх цікавили.