Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наповнення бюджетів – спільне завдання податківців та органів місцевого самоврядування

опубліковано 22 листопада 2019 о 16:37

Про наповнення місцевої казни йшлося в Перемишлянській РДА за участі начальника Перемишлянської ДПІ Буського управління ГУ ДПС у Львівській області  Ігоря Дяківа.

Основними питаннями, які обговорювалися, були виявлення додаткових ресурсів наповнення місцевих бюджетів, вжиття заходів щодо детінізації відносин у сфері зайнятості населення, забезпечення погашення податкової  заборгованості.

В ході заходу зазначено, що ефективність бюджетного процесу залежить від усіх її учасників, починаючи з планування, встановлення і затвердження ставок, поточного адміністрування та закінчуючи контролем за повною та своєчасною сплатою належних сум податків і зборів. Тому особливу увагу необхідно приділяти залученню додаткових джерел доходів. Спільним завданням податківців та керівництва територіальних громад, в першу чергу, має стати забезпечення повного обліку земельних ділянок та об’єктів нерухомості, як житлових так і не житлових, упередження випадків неофіційного оформлення працівників та створення конкурентоспроможних умов для сумлінних платників шляхом припинення тіньового бізнесу.