Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Належна сплата податків та податкові новації стали предметом обговорення на Золочівщині

опубліковано 26 листопада 2019 о 17:36

В Золочівській ДПІ Буського управління ГУ ДПС у Львівській області відбулась зустріч заступника начальника управління Олени Заброцької з представниками бізнесу.

На початку заходу  посадовець зазначила,  що  податкова служба  успішно виконує свої функції по наповненню бюджету завдяки сумлінним платникам податків, новим підходам в адмініструванні, а також якості надання адміністративних послуг і поліпшенні податкових сервісів.

В ході спілкування висвітлювались питання адміністрування ПДВ, місцевих податків та ресурсних платежів, дотримання вимог трудового законодавства. Проінформовано, що  з  01.11.2019  вступили в дію положення наказу Мінфіну України від 11.02.2019 №60 щодо нового механізму повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов'язань та пені. Податкова служба рекомендує платникам податків подавати заяви в електронній формі за допомогою засобів інформаційно-телекомунікаційних систем (через електронний кабінет платника податків). Додатково до заяви платник може подати копію платіжного документа, на виконання якого помилково та/або надміру сплачений платіж перераховано до бюджету. Зазначено, що на субсайті  ДПС України  опублікувано проєкт постанови КМУ «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних». Зауваження та пропозиції стосовно даного нормативного документу можна надавати у письмовій та електронній формі на адресу ДПС чи Мінфіну України. 

Також  звернуто увагу на легальне використання робочої сили,  своєчасність  та повноту сплати податків, погашення податкової заборгованості.

Наприкінці зустрічі надано практичні поради щодо застосування норм податкового законодавства.