Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронні сервіси – на черговій зустрічі з бізнесом у Старосамбірській ДПІ

опубліковано 28 листопада 2019 о 17:50

Нещодавно в Смбірському управлінні відбулася чергова зустріч начальника Старосамбірської ДПІ Віктора Дмитрука з представниками місцевої бізнес-спільноти. Тема зустрічі «Сервісне обслуговування платників. Електронний кабінет платника податків».

До присутніх доведений перелік діючих електронних сервісів ДПС, роз’яснено порядок та переваги використання Електронного кабінету платника. Наголошено, що переваги подання звітності саме в такий спосіб очевидні – економія часу при складанні (адже файл формується автоматично в спеціальній програмі) і при поданні (не потрібно вистоювати чергу і відволікатися на поїздки до ЦОП).

Електронний кабінет – це інформаційно-телекомунікаційна система, створена для забезпечення реалізації платниками податків та державними органами своїх прав та обов’язків, визначених Податковим Кодексом України, в електронному вигляді.

Офіційна сторінка електронного кабінету https://cabinet.tax.gov.ua

За цим посиланням користувачі електронного кабінету отримують доступ до порталу, робота з яким здійснюється через мережу Internet та не вимагає використання чи встановлення будь-якого додаткового програмного забезпечення.

Меню «Перегляд поданої звітності» надає користувачу Електронного кабінету можливість перегляду раніше поданої податкової, пенсійної та статистичної звітності до ДGС незалежно від способу її подання, включаючи звіти, подані на паперових носіях до центрів обслуговування платників податків. За замовчуванням користувач отримує перелік всіх звітів, поданих у відповідному звітному періоді. Перегляд конкретного звіту здійснюється подвійним кліком лівої кнопки миші, формується pdf-файл звіту зі всіма додатками.

Наприкінці зустрічі всім присутнім надані роз’яснення на запитання, що надходили під час заходу.