Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання за «круглим столом» в Дрогобицькій міській раді

опубліковано 13 грудня 2019 о 16:26

Питання виплати офіційної, прозорої зарплати сьогодні є дуже актуальним. Адже більшість працівників іноді свідомо погоджуються на пропозицію роботодавців отримувати неофіційну, вищу за мінімальну зарплатню. Трапляється, що зарплата працівника значно відрізняється від тієї, яка записана у відомості. Це з`ясовується згодом, у випадку коли працівнику потрібна довідка про доходи, на приклад, для отримання кредиту, субсидії чи для пред`явлення у Пенсійний фонд при оформленні пенсії.

Задля виявлення та подолання негативних явищ у сфері оплати праці фахівцями робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Дрогобицької міської ради проводиться цілий комплекс заходів щодо підприємств, які виплачують її на рівні менше мінімального. А саме, в напрямку дотримання суб‘єктами господарювання трудового законодавства при виплаті заробітної плати на постійній основі проводиться не лише широка масово-роз’яснювальна робота, а також індивідуальні зустрічі з керівниками підприємств та підприємцями.

Цього разу суб’єкти господарювання під час засідання «круглого столу» мали змогу поспілкуватися із заступником начальника управління – начальником відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Дрогобицького управління ГУ ДПС у Львівській області Олегом Кручаєм, із заступником директора Дрогобицького міськрайонного центру зайнятості, завідувачем сектору з питань праці виконавчих органів Дрогобицької міської ради, начальником відділу обслуговування інвалідів, ветеранів війни і праці УПСЗН Дрогобицької міської ради, начальником Дрогобицького відділу обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області.

Відтак, в межах зустрічі обговорювались питання погашення заборгованості із заробітної плати, обов’язкового підвищення рівня заробітної плати та офіційного працевлаштування найманих працівників.

Як зазначалось на засіданні роботодавці, які порушують законодавство про оплату праці, тим самим погіршують не тільки соціальне становище працівників, а й економічне становище міста, так як неперерахований у бюджет податок на доходи фізичних осіб значно зменшує наповнення місцевої скарбниці. Водночас є чимало роботодавців, які усвідомлюють свою відповідальність перед працівниками та державою і виплачують заробітну плату прозоро, сплачуючи з неї належні податки та платежі.

Контроль за легалізацією заробітної плати і надалі залишатиметься одним із пріоритетних напрямків роботи, який забезпечить додаткові надходження до бюджету та соціальну захищеність громадян.