Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Резерви наповнення місцевого бюджету обговорили на зустрічі в Трускавецькій міській раді

опубліковано 16 грудня 2019 о 17:27

Днями в Трускавецькій міській раді відбулась робоча зустріч керівництва міста, Дрогобицького управління ГУ ДПС у Львівській області, керівників та провідних спеціалістів Трускавецької міської ради щодо шляхів пошуку резервів наповнення місцевих бюджетів, покращення ефективності адміністрування місцевих податків і зборів, скорочення податкового боргу. На засідання також запрошені керівні особи підприємств із значною сумою боргу перед бюджетом. Найбільшим боржником в Трускавецькій ДПІ є ТОВ «Трускавецький водоканал»,  розмір боргу якого станом на 01.12.2019 склав  8155,9 тис.грн. (ПДВ), у 2019 році підприємством спрямовано на погашення боргу 649,9 тис.грн. Попри складне економічне становище підприємства, з керівником товариства Віктором Марченко обговорено шляхи та перспективи погашення податкової заборгованості у грудні цього року.   

 Під час заходу обговорено проблеми та перспективи зміцнення податкової бази місцевих бюджетів в умовах реалізації реформи місцевого самоврядування. Начальник Дрогобицького управління Руслан Корж висвітлив питання наповнення місцевого бюджету Трускавця, в тому числі за рахунок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.  Він проінформував присутніх про стан виконання місцевого бюджету й основні завдання щодо його виконання, а також проаналізував стан сплати податків в розрізі джерел таких надходжень.

Крім того, під час заходу учасники обговорили проблемні питання щодо сплати земельного податку, в тому числі  орендної плати та акцизного податку. «На сьогодні громада міста має значні резерви для наповнення місцевого бюджету і має працювати в напрямку нарощення обсягу фінансових надходжень, – зауважив Руслан Корж. – Адже успішний розвиток територіальної громади та їі фінансове забезпечення залежить не лише від розмірів прийнятих ставок на туристичний збір, майнових податків, а й від подальшої роботи з проведення інвентаризації об’єктів нерухомого майна, землі, повідомлення органів податкової служби щодо здійснення громадянами господарської діяльності без державної реєстрації, відсутності у підприємців відповідних дозвільних документів, не видачі споживачам розрахункових документів тощо».

В ході зустрічі обговорено зміни в податковому та законодавстві щодо ЄСВ, які відбулися з початку року, оголошено список підприємств – боржників по єдиному соціальному внеску, а також визначено подальші кроки співпраці на 2020 рік щодо погашення боргу.

За результатами проведеного засідання дійшли до беззаперечного висновку у необхідності проведення спільної роботи органів місцевого самоврядування, контролюючих органів, фіскальної служби із громадою міста  щодо реального наповнення місцевих бюджетів.