Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легалізація зайнятості – на постійному контролі

опубліковано 24 лютого 2020 о 16:23

20 лютого відбулася робоча зустріч заступника начальника управління - начальника відділу податків і зборів з юридичних осіб Стрийського управління ГУ ДПС у Львівській області Романа Раїни з  головою Стрийської райдержадміністрації Любомиром Кащуком, за участю завідувача сектору економічного розвитку, сільського господарства та захисту довкілля РДА Галини Чорної з питань детінізації економіки Стрийського району.

Під час зустрічі обговорили комплекс заходів щодо активізації роботи робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, забезпечення ефективної реалізації делегованих повноважень у сфері державного контролю за дотриманням законодавства про працю, йшла мова про необхідність належного оформлення найманих працівників, та відповідно, сплати ними податку на доходи фізичних осіб. Адже, це захист соціальних гарантій громадян – право на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні та здійсненні перерахунків пенсій у подальшому.

За словами заступника начальника управління Романа Раїни , громадяни, які свідомо погоджуються на пропозицію роботодавців отримувати неофіційну, вищу за мінімальну зарплатню, цим самим позбавляють себе не лише гідного пенсійного забезпечення, але й інших соціальних виплат. Такий працівник повністю беззахисний перед роботодавцем.

«Кожен повинен зрозуміти, що зарплата «в конверті» та робота без офіційного працевлаштування позбавляє працівників майбутнього», - зазначив посадовець.

Підводячи підсумки, учасники зустрічі зазначили, що завдяки ефективній спільній роботі можна досягти зростання дохідної частини місцевих бюджетів та забезпечити умови необхідні для розвитку району. З цією метою будуть проводитись робочі зустрічі, слухання суб’єктів господарювання, які знаходяться у «сірій зоні» (виплачують зарплату до  5 500 грн.,), оскільки сьогодні ринок диктує багато більшу зарплату для працівників. Рейдові групи будуть виявляти незаконні працевлаштування, а також незаконний обіг підакцизних товарів та спиртовмісної продукції.