Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з підприємцями району

опубліковано 25 лютого 2020 о 15:25

На зустрічі з підприємцями Кам’янка-Бузького району, яка проходила в приміщенні Кам’янка-Бузької ДПІ Червоноградського управління ГУ ДПС у Львівській області для місцевих суб’єктів господарювання йшлося про дотримання роботодавцями законодавства про працю та основні зміни в податковому законодавстві.

«Податківці не припиняють безпосереднього спілкування з платниками. Пропоную нам з вами розглянути основні зміни в податковому законодавстві на які необхідно звернути увагу у 2020 році», - запропонував начальник Кам’янка-Бузької ДПІ Червоноградського управління ГУ ДПС у Львівській області Тарас Печора, запрошеним на зустріч.

Під час заходу роботодавцям розповіли про неприпустимість допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. Посадовці розповіли, що за порушення трудового законодавства юридичні та фізичні особи – підприємці несуть адміністративну та фінансову відповідальність. Однак, у разі виконання припису та усунення виявлених порушень у визначені приписом строки, заходи щодо притягнення до відповідальності не застосовуються. Було зазначено, що податкова служба на теперішній час не ставить собі за ціль перевірити та оштрафувати. Найголовніше, щоб працівник був офіційно оформлений, соціально захищений, а з його заробітної плати сплачувались податки і збори. Все це мають добре усвідомлювати і роботодавці, і підприємці, і наймані працівники. Більшість працівників іноді свідомо погоджуються на пропозицію роботодавців отримувати неофіційну, вищу за мінімальну зарплатню. Трапляється, що зарплата працівника значно відрізняється від тієї, яка записана у відомості. Це з`ясовується згодом, у випадку, коли працівнику потрібна довідка про доходи, наприклад, для отримання кредиту, субсидії чи для пред`явлення у Пенсійний фонд при оформленні пенсії.

Задля виявлення та подолання негативних явищ у сфері оплати праці фахівцями Кам’янка- Бузької ДПІ Червоноградського управління ГУ ДПС у Львівській області проводиться цілий комплекс заходів щодо суб’єктів господарювання, які виплачують її на рівні, нижчому  від мінімального. А саме, в напрямку дотримання роботодавцями трудового законодавства при виплаті заробітної плати на постійній основі проводиться не лише широка масово-роз’яснювальна робота, а також індивідуальні зустрічі з керівниками підприємств та підприємцями.