Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про використання електронних сервісів роз’яснили податківці

опубліковано 22 жовтня 2020 о 17:00

Про новації щодо функціонування Електронного кабінету та застосування програмних касових апаратів розповів начальник  Перемишлянської  ДПІ   ГУ ДПС у Львівській області Ігор Дяків під час спілкування з представниками місцевих ЗМІ.

Посадовець зазначив, що для платників запроваджено низку безкоштовних електронних сервісів, які забезпечують спілкування з податковими органами дистанційно. Одним із найпопулярніших сервісів  є Електронний кабінет, який  працює цілодобово в реальному часі і не вимагає використання жодного додаткового програмного забезпечення. Сервіс надає змогу  отримати інформацію з реєстрів страхувальників, платників єдиного податку, платників ПДВ та інших реєстрів, завантажити бланки податкової звітності, тощо.    Крім того, платникам надано можливість отримати доступ до приватної частини Е- кабінету, де у режимі реального часу можна сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків. Також можна отримати доступ до особистої інформації, тобто, отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності, стан розрахунків з бюджетом.

Також нагадав, що з 1 серпня  запроваджено систему функціонування програмних РРО (ПРРО), що є першим етапом змін в  законодавстві щодо застосування  касових апаратів. З 1 січня 2021 року почнеться другий етап: РРО застосовуватимуть суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахунки у сфері інтернет-торгівлі, ресторанного господарства, ювелірній галузі, торгівлі побутовою технікою, медичних послуг, туризму, готелів, секонд-хенду. З 1 квітня 2021 року використання РРО стане обов'язковим для   підприємців - платників єдиного податку 2, 3, 4 груп незалежно від видів діяльності.

Посадовець закликав платників податків подавати звітність в електронному вигляді та користуватись зручними електронними сервісами  податкової служби.