Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Радехівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області роз'яснили платникам нюанси користування «Електронним кабінетом ДПС» та іншими електронними сервісами

опубліковано 18 лютого 2021 о 15:53

Фахівцями Радехівської ДПІ  впродовж січня-лютого проводяться навчальні практикуми з платниками, на яких роз’яснюються нюанси користування електронними сервісами від ДПС. Зокрема на тренінгах працівники Податкової служби звертають увагу платників на можливість зручного, дистанційного, а в реаліях сьогодення, актуального спілкування з контролюючими органами.

Суб’єкт господарювання має можливість цілодобово з власного робочого міста чи з власної оселі, не відвідуючи органи ДПС, за допомогою електронних сервісів, що розміщені на офіційному веб-порталі ДПС, отримати необхідну для себе інформацію.

Працівники ДПС ознайомлюють платників з  найпопулярнішим сервісом і засобом для співпраці з Податковою службою, зокрема з «Електронним кабінетом платника», який поєднує у собі ряд можливостей (сплата податків, подання звітності, заяв, декларацій в режимі онлайн, недопущення помилок тощо). Сервіс знаходиться у відкритому доступі, його легко знайти за допомогою пошукових систем, задавши запит «Електронний кабінет ДПС», або перейти за посиланням cabinet.tax.gov.ua. Окремо податківці акцентують увагу платників на новий сервіс "Е-повернення", який дає змогу дистанційно подати заяву на повернення коштів та декларацію на податкову знижку.

Під час ознайомлення,  фахівці податкових органів інформували платників і про новинку від ДПС – «InfoTax». Завдяки новому сервісу, через месенджери Telegram та Viber, платники податків отримали можливість дізнатись про:

- стан розрахунків з бюджетом;

- реєстраційні та облікові дані;

- про результати обробки документів;

- про строки подання звітності та сплати податків.

Через сервіси ДПС України також можливо дізнатися про ризики щодо діяльності партнерів по бізнесу. Для цього варто скористатися електронним сервісом «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», який дає змогу оцінити податкові ризики діяльності з вашим партнером по бізнесу, чи можливо не є платником податку на додану вартість, є банкрутом чи відсутній за визначеною в установчих документах адресою.

Надалі ДПС максимально вдосконалюватиме діючи сервіси та пропонуватиме їх нові функціональні можливості з врахуванням потреб і побажань платників податків.