Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено засідання «круглого столу» для платників податків Дрогобицької ДПІ

опубліковано 25 лютого 2021 о 10:54

У Дрогобицькій державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Львівській області сьогодні, 24 лютого проведено засідання «круглого столу» за участю фахівців місцевої податкової служби та суб’єктів господарювання території обслуговування Дрогобицької ДПІ. Тематика заходу – обговорення практичних аспектів застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – програмні РРО).

Під час засідання розглянуті останні зміни, внесені до податкового законодавства та у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій, які запроваджуються з введенням в дію закону України від 01.12.2020 року № 1017-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій».

Очільник Дрогобицької ДПІ Руслан Корж інформував, що  відповідно до внесених  змін, з 1 січня 2021 року по 1 січня 2022 року РРО  та програмні РРО не поширюються на фізичних осіб-підприємців першої групи та не застосовуються  фізичними особами-підприємцями другої  та третьої груп, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальних  заробітних  плат,  у 2021 році це 1 млн. 320 тис. грн. незалежно від обраного виду діяльності,  крім тих  які здійснюють - реалізацію технічно складних  побутових  товарів, що підлягають гарантійному ремонту, реалізацію лікарських засобів та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я, реалізацію ювелірних   та побутових виробів з дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння, для яких застосування РРО та програмних РРО є обов’язковим з 1 січня 2021 року.

Надано роз’яснення, що функцію програмного РРО може виконувати будь-який пристрій (комп'ютер, планшет, смартфон), на який встановлено програмне забезпечення. А з 1 серпня 2020 року фіскальний додаток для програмних РРО вже доступний для повноцінного використання для всіх бажаючих на безоплатний основі.  Реєстрація «РРО в смартфоні» здійснюється через «Електронний кабінет».

Захід відбувся у конструктивному форматі, де платники податків отримали відповіді на питання, які їх цікавили.