Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сервіс «Електронний кабінет» : Довідку про доходи можна отримати без відвідування податкової

опубліковано 03 березня 2021 о 08:49

Про переваги електронних сервісів ДПС та особливості цьогорічної кампанії декларування в ході нещодавнього інтерв’ю журналісту місцевого ТРК «ЛАН»  розповів  начальник Стрийської державної податкової інспекції Тарас Левицький. Посадовець зауважив, що наразі триває кампанія декларування доходів громадян та електронного декларування доходів державних службовців за 2020 рік. Так для заповнення декларацій громадянам необхідно мати інформацію про отримані доходи. Для цього не обов’язково відвідувати податкову службу. Довідку про доходи можна отримати он-лайн, скориставшись сервісом «Електронний кабінет». 

Для цього, маючи електронний цифровий підпис (ЕЦП), необхідно за адресою http://cabinet.tax.gov.ua, або через офіційний веб-портал ДПС України (https://tax.gov.ua)  здійснити вхід до Електронного кабінету і в розділі «ЕК для громадян» обрати «Запит про суми виплачених доходів». В ході інтерв’ю Тарас Левицький  повідомив про можливість отримання фізичними особами електронного цифрового підпису (ЕЦП) через додаток Приват 24( у разі наявності відкритого рахунку у даному банку) або скористатись послугами акредитованих центрів сертифікації ключів АЦСК.

Начальник ДПІ поінформував про переваги сучасних електронних сервісів, які забезпечують платникам більш мобільніший зв’язок з контролюючим органом , та висловив сподівання, що користуючись електронними сервісами ДПС платники  не лише зекономлять свій час, а й отримають додаткову мотивацію для дистанційного спілкування під час карантину.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби  України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»