Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості застосування РРО та програмних РРО на тренінгах в ЦОПі Дрогобицької ДПІ

опубліковано 26 лютого 2021 о 13:42

На навчальних тренінгах, нещодавно проведених в Центрі обслуговування платників Дрогобицької ДПІ ГУ ДПС у Львівській області платників податків інформували про особливості застосування РРО та програмних РРО, зокрема, наголосили, що на даний час суб’єкти господарювання в своїй господарській діяльності при проведенні розрахунків повинні застосовувати належним чином зареєстровані РРО або програмні РРО (далі - ПРРО). ПРРО можна встановити на смартфон, планшет, комп’ютер чи інший будь-який гаджет, який має операційну систему та підключення до Інтернет.

Також  зупинились на основних змінах, внесених Законом України від 01 грудня 2020 року № 1017-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій», яким відтерміновано до 1 січня 2022 року обов’язкове застосування РРО (ПРРО) для фізичних осіб-підприємців - платників податку 2-4 груп, за виключенням деяких видів діяльності у сферах з істотними ризиками ухилення від оподаткування.

Присутнім наголошено, що програмне забезпечення для встановлення на гаджети суб’єктів господарювання, розроблене ДПС України, є безкоштовним. Представникам бізнесу надано можливість обирати той пристрій, який є більш зручним для проведення розрахункових операцій – класичний та/або ПРРО. Впровадження програмного РРО допоможе бізнесу зменшити витрати на придбання касової техніки, та захистить споживачів в придбанні якісної продукції або послуг у суб’єктів господарювання.

Так, у січні-лютому ц.р. зареєстровано 37 суб’єктів господарювання-фізичних осіб території обслуговування Дрогобицької ДПІ, які працюють з використанням програмних РРО. Наявна в ДПС інформація про виторги, проведені через РРО постійно аналізується, а збільшення обсягів розрахункових операцій, проведених через РРО, вплине на збільшення доходів до оподаткування, а відповідно і на надходження до бюджету, - інформують у Дрогобицькій ДПІ.