Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бориславська ДПІ провела тренінги з питань новацій у сфері застосування РРО та ПРРО

опубліковано 26 квітня 2021 о 09:13

У рамках  інформаційної кампанії «Новації застосування РРО та ПРРО» податківці Бориславської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області  провели ряд тренінгів з платниками податків з питань порядку реєстрації, ведення реєстру та особливостей застосування програмних реєстраторів розрахункових документів (далі –ПРРО).

Платникам наголошено про значні переваги програмних  РРО у порівнянні з традиційними касовими апаратами, так як  ПРРО  не потребує  коштовного обслуговування. Програмне забезпечення та оновлення програмного забезпечення безкоштовне та доступне на сайті  ДПС України. У ході проведення заходу платникам презентовано  відеоурок  ДПС України щодо процедури реєстрації ПРРО, продемонстровано приклад заповнення Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою 1-ПРРО у  Електронному кабінеті платника податку.

Також  зупинились на основних законодавчих змінах щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку, якими відтерміновано до 1 січня 2022 року обов’язкове застосування РРО (ПРРО) для фізичних осіб-підприємців - платників податку 2-4 груп, за виключенням деяких видів діяльності у сферах з істотними ризиками ухилення від оподаткування. Звернули увагу, що граничні обсяги доходів для перебування на єдиному податку для платників 1-3 груп визначено у законодавчому порядку та з прив'язкою до мінімальної зарплати.

Учасників  тренінгу проінформовано про  те, що на  вебсайті ДПС України розміщений інформаційний банер «Програмні РРО» де зібрані усі  роз’яснення та відео матеріали з питань застосування ПРРО.