Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про останні зміни у застосуванні РРО під час проведення навчальних тренінгів у Дрогобицькій ДПІ

опубліковано 26 квітня 2021 о 09:29

Днями фахівцями Дрогобицької ДПІ ГУ ДПС у Львівській області проведено навчальні тренінги щодо останніх змін у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій.

 Під час заходів спеціалісти ДПІ наголосили присутнім, що обов’язок застосування реєстраторів при розрахунках за готівку для платників єдиного податку 2-4 груп відтерміновано до 01 січня 2022 року, за виключенням деяких видів діяльності у сферах з істотними ризиками ухилення від оподаткування, для яких застосування РРО є обов’язковим. Інформовано щодо розширення кола осіб, які застосовують РРО під час торгівлі продукцією власного виробництва. Це торгівля ювелірними та побутовими виробами з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння. Також додано види діяльності для фізичних осіб - платників єдиного податку, під час здійснення яких застосовуються РРО, а саме - надання платних послуг у сфері охорони здоров’я. Застосування РРО є обов’язковим для фізичних осіб платників єдиного податку другої, третьої та четвертої групи, які здійснюють продаж ювелірних виробів, медпрепаратів і ліків, складних побутових приладів, автозапчастин, магазинів з продажу секонд-хенду. Фахівці акцентували увагу присутніх, що зазначені зміни не стосуються платників єдиного податку першої групи. Такі підприємці, які здійснюють діяльність з торгівлі на ринках, надання побутових послуг виключно населенню, а також фізичні особи, які продають на ринку власні вживані речі або продукти власного підсобного господарства, як сьогодні, так і надалі, мають право не застосовувати РРО.

Також не зобов'язані застосовувати РРО суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахунки шляхом перерахування коштів за товар чи послугу в безготівковій формі банківським переказом на поточний рахунок продавця без застосування платіжних карток.

На завершення тренінгів фахівці Дрогобицької ДПІ надали змістовні відповіді на запитання платників податків та нагадали про переваги подання звітності засобами електронного зв’язку та практичного використання онлайн сервісу ДПС України «Електронний кабінет».