Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум про електронне звітування

опубліковано 10 червня 2021 о 15:01

Сколівською ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області проведено практикум для платників податків,  щодо електронного звітування  та функціонування електронних сервісів.

Під час проведення заходу заступник начальника ДПІ Галина Чобич розповіла, що електронні сервіси ДПС за рахунок використання сучасних інформаційних технологій забезпечують дистанційне спілкування з податковою, значно спрощують та скорочують отримання адміністративних послуг, довідок, подачу звітності,  а за допомогою сервісу «ЗІР», сторінок  ДПС у соціальних мережах Facebook, Telegram, можна переглянути анонси, новини та іншу корисну інформацію.

Найпопулярнішим сервісом і засобом для спілкування є «Електронний кабінет платника», який поєднує в собі ряд можливостей (сплата податків, подання звітності, заяв, декларацій в режимі онлайн). Цей сервіс знаходиться у відкритому доступі, його легко знайти за допомогою пошукових систем, задавши запит «Електронний кабінет ДПС».

В ході спілкування суб`єктам господарювання розповіли про порядок отримання електронного цифрового підпису та особливості подання звітності через Електронний кабінет, також надано практичну допомогу платникам податків,  при формуванні звітних документів, накладанні електронного цифрового підпису та інше.

Для зручності бажаючих підвищити рівень знань та навиків в використанні онлайн сервісу Електронний кабінет в Центрі обслуговування платників Сколівської ДПІ обладнане робоче місце з підключенням до мережі Інтернет, на стендах розміщені інформаційні матеріали.