Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Добровільне декларування доходів – на «гарячій лінії» у Стрийській податковій інспекції

опубліковано 14 вересня 2021 о 16:43

У Стрийській ДПІ ГУ ДПС у Львівській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування активів громадян. На запитання платників відповідав начальник Стрийської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Тарас Левицький.

Громадян цікавили питання застосування норм Закону України від 15.07.2021 № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Найбільше запитань надійшло щодо можливості задекларувати накопичені готівкові кошти. Зокрема, Тарас Левицький під час телефонної бесіди наголошував, що легалізувати свої активи, які були приховані від оподаткування, громадяни мають змогу впродовж року з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року шляхом заповнення спеціальної декларації. До подання одноразової декларації щодо оподаткування готівки платник має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках в банках України. Нацбанком врегульовано порядок відкриття поточних рахунків із спеціальним режимом для одноразового добровільного декларування.

     Під час телефонного спілкування платникам  доведено інформацію, за якими ставками оподатковуватимуться задекларовані активи під час одноразового декларування, які активи можуть бути задекларовані, хто зобов’язаний задекларувати свої активи, тощо.

     Також начальник ДПІ нагадав, що за необхідності, платники податків можуть отримати консультації безпосередньо у Центрі обслуговування платників Стрийської ДПІ за адресою: м. Стрий, вул. Сколівська,7  з понеділка по четвер з 8:00 до 17:00, у п’ятницю з 8:00 до 15:45, субота, неділя – вихідні дні або за тел..099-792-85-53.