Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Золочівська ДПІ: про новації законодавства на проведеній зустрічі

опубліковано 14 січня 2022 о 15:41

В Золочівській ДПІ відбулась зустріч начальника інспекції Ромна Дениса з головою організації роботодавців Золочівського району Тетяною Легоцькою  щодо  новацій податкового законодавства в частині застосування касових апаратів та кампанії добровільного декларування громадянами своїх активів.

Посадовець зазначив, що з 1 січня 2022 року  набрали чинності зміни до  Податкового кодексу, згідно з якими підприємці, що перебувають на спрощеній системи оподаткування, а саме – платники єдиного податку ІІ - IV груп, зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні РРО при здійсненні розрахункових операцій. Для спрощення процесу реєстрації касових апаратів, ДПС України створено банер „Програмні РРО”, що розміщений за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/. Матеріали данного сервісу містять актуальні нормативно-правові акти, які регулюють відносини у сфері реєстрації та застосування РРО/ПРРО, відповіді на питання платників, презентаційні матеріали тощо.

 Також обговорено основні аспекти  кампанії добровільного декларування, яка триватиме до 1 вересня 2022 року. Одноразове декларування – це добровільна легалізація доходів, з яких не були сплачені податки. Це можливість продовжувати працювати у прозорому полі, використовуючи  у подальшому задекларовані активи.

 Крім цього, проінформовано про щорічну кампанію декларування доходів громадян, яка триватиме до 1 травня 2022 року  та зазначено зміни, які діятимуть у 2022 році відповідно до Закону України від 03.06.2021 № 1525-IX про оподаткування  ПДВ операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам» та Закону України від 30.11.2021 №1914-ХІ «Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».