Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бродівська ДПІ: про актуальні питання застосування РРО та декларування доходів громадян

опубліковано 14 січня 2022 о 15:48

В Бродівській ДПІ  ГУ ДПС у Львівській області відбулись дві зустрічі начальниці інспекції Ганни Богуцької із представниками бізнес-спільноти щодо новацій податкового законодавства. Одним з основних питань, яке обговорювалося – це застосування  касових апаратів платниками єдиного податку у 2022році. Присутнім нагадали порядок проведення розрахункових операцій та порядок реєстрації РРО та ПРРО. Акцентовано увагу на новому порядку ведення товарного обліку, на особливостях заповнення річної звітності, сплаті єдиного податку, єдиного внеску  та зміні бюджетних рахунків.

Крім цього, Ганна Богуцька відповіла на запитання платників щодо одноразового та  добровільного декларування активів фізичних осіб. Зазначила за якими ставками оподатковуватимуться  активи та хто зобов’язаний їх задекларувати.

 Також  доведено інформацію щодо розпочатої щорічної кампанії декларування доходів громадян, яка триватиме до 1 травня 2022 року  та зазначено зміни, які діятимуть у 2022 році відповідно до Закону України від 03.06.2021 № 1525-IX про оподаткування  ПДВ операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам та Закону України від 30.11.2021 №1914-ХІ «Про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».