Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бродівська ДПІ: про податкові новації під час зустрічей з платниками

опубліковано 27 січня 2022 о 15:30

Фахівці Бродівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області  впродовж минулого тижня провели ряд зустрічей з  підприємцями  Бродівщини, на яких розповіли про кампанію одноразового декларування, застосування касових апаратів та інші новації законодавства.

Зокрема, податківці звернули увагу, що з 1 січня 2022 року підприємці, які є платниками єдиного податку другої – четвертої груп у разі проведення готівкових розрахунків зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні РРО. Як виняток – платники єдиного податку першої групи та спрощенці, які здійснюють реалізацію товарів (крім підакцизних) на території села.

Розповіли про особливості застосування традиційного касового та програмного апаратів, зазначивши, що отримати програмне забезпечення можна безкоштовно на вебпорталі Державної податкової служби України, а встановити його можна на будь-який гаджет: мобільний телефон, ноутбук чи планшет.  Роз’яснено порядок реєстрації програмних РРО, запропонували користуватися електронними сервісами ДПС та спілкуватись з податковою дистанційно.

Також  довели  основні норми Закону України від 15.06.2021 р. № 1539-ІХ щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету. Нагадали про кампанію декларування доходів громадян за 2021 рік, яка розпочалась 1 січня та триватиме до 1 травня 2022 року.