Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для платників податків Мостиська ДПІ провела «гарячу лінію»

опубліковано 25 листопада 2022 о 10:37

У Мостиській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області днями відбулася телефонна «гаряча лінія» начальника ДПІ Василя Дутко на тему «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування».

Громадяни цікавилися, хто може скористатись одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням, які об’єкти підпадають під одноразове (спеціальне) добровільне декларування, чи є подання декларації обов’язковим.

В ході телефонної розмови платникам було наголошено, що кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичними особами триватиме до 1 березня 2023 року. Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається за бажанням громадянина, який має право на таке декларування та виключно в електронній формі.

Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків.

Для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.