Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Радехівська ДПІ інформує про зустріч з платниками щодо новацій податкового законодавства

опубліковано 25 листопада 2022 о 10:40

Під час зустрічі платникам податків, фахівці Радехівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області ознайомили присутніх із особливостіми застосування РРО та ПРРО в період воєнного стану. Зокрема, присутнім наголосили, що на період воєнного стану надано можливість проводити розрахункові операції у ПРРО в офлайн-режимі, без обмеження офлайн-часу. Тобто суб'єкти господарювання можуть працювати в режимі офлайн стільки часу, скільки буде необхідно до відновлення зв’язку із фіскальним сервером контролюючого органу. 

Податківці звернули увагу, що тимчасово призупинено застосування штрафних санкцій до суб'єктів господарювання, які не використовують РРО/ПРРО під час здійснення розрахункових операцій.  При цьому штрафні санкції не скасовуються за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів.

У ході заходу податківець повідомив про нарахування земельного податку з урахуванням Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Звернув увагу присутніх, що Державною податковою службою України, задля якісної та оперативної комунікації з бізнес-спільнотою і громадськістю, запроваджено Комунікаційну податкову платформу, яка покликана активізувати співпрацю державного органу з платниками.

Далі присутнім нагадали, що тривають кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування та декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році.

Наприкінці зустрічі обговорювались питання легалізації заробітної плати та правильності заповнення реквізиту «Призначення платежу» при сплаті податкових зобов’язань.