Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Львівській ДПІ проведено практикум з питань одноразового (спеціального) добровільного декларування

опубліковано 25 листопада 2022 о 14:15

Днями у  Львівській ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області головний державний інспектор Людмила Калічинська провела з відвідувачами Центру обслуговування платників практикум, під час якого розповіла  про можливість  громадян легалізувати доходи, з яких не були сплачені податки або були сплачені не у повному обсязі.

Посадовиця наголосила, що прийнятий закон про «податкову амністію» створює умови легалізації активів, які були приховані від оподаткування, та надає можливість фізичним особам самостійно виправити допущені у минулому помилки та порушення шляхом добровільного декларування активів.

Також розповіла про строки сплати збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування. Зокрема зазначила, що сплата відповідного збору здійснюється декларантом протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

При цьому додала, що у разі вибору декларантом у межах одноразового (спеціального) добровільного декларування ставки збору, що передбачає сплату такого платежу трьома рівними частинами, сплата збору здійснюється: першого платежу - протягом 30 календарних днів з дати подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації; другого платежу - до 1 листопада 2023 року; третього платежу - до 1 листопада 2024 року.

Разом з тим відмітила, що  добровільне декларування активів фізичними особами забезпечує додаткову прозорість та сприяє належній сплаті податків у подальшому, а також підвищує загальний рівень податкової культури.

 Крім того, посадовиця висвітлила питання стосовно застосування РРО та ПРРО, зупинилася на новаціях у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Фахівець інспекції докладно поінформувала платників про  основні аспекти  декларування громадян для отримання податкової знижки. Зауважила, що Декларація подається наручно або в електронному вигляді через Електронний кабінет платника до 31.12.2022 року включно.

Наприкінці податківка відповіла на запитання платників податків та надала практичні поради щодо застосування норм податкового законодавства на конкретних прикладах.