Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про одноразове (спеціальне) добровільне декларування під час час сеансу «гаряча лінія» в Яворівській ДПІ

опубліковано 23 січня 2023 о 16:45

Яворівська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області повідомляє.

У Яворівській державній податковій інпекції Головного управління ДПС у Львівській області  проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб».

Під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія» громадяни цікавилися , хто може скористатись одноразовим добровільним декларуванням, які об’єкти підпадають під одноразове добровільне декларування, чи є подання декларації обов’язковим.

В ході телефонної розмови начальником інспекції Потром Шотом платникам було наголошено, що кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичними особами триватиме до 1 березня 2023 року. Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається за бажанням громадянина, який має право на таке декларування та виключно в електронній формі.

Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України є чи були платниками податків.

Для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» були надані вичерпні відповіді та роз’яснення в межах чинного законодавства.