Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новації податкового законодавства розповіли платникам Пустомитівщини

опубліковано 24 січня 2023 о 10:03

Начальник Пустомитівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Роман Сас провів засідання за «круглим столом» з платниками податків, під час якого ознайомив їх з основними змінами податкового законодавства, які набули чинності з 1 січня 2023 року.

Зокрема, посадовець поінформував про нові обсяги річного доходу, які дають можливість суб’єктам господарювання  перебувати на спрощеній системі оподаткування у 2023 році, та розмір ставок єдиного податку для спрощенців I та II групи. Також поінформував про новий розмір єдиного соціального внеску, який необхідно сплачувати підприємцям у 2023 році.

Крім цього, Роман Сас наголосив на необхідності обов’язкового використання касових апаратів підприємцями, які перебувають на спрощеній системі оподаткування II-IV груп та здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар. Також зазначив, що суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю в сільській місцевості можуть не застосовувати касові апарати з дотриманням певних умов, передбачених законодавством.

Нагадав Роман Сас і про право громадян на податкову амністію. Зокрема зазначив, що громадяни  ще  до 1 березня можуть легалізувати неоподатковані в минулому періоді активи. Для цього їм необхідно подати одноразову декларацію через свій Електронний кабінет та протягом 60 днів після її подання сплатити одноразовий збір.

Керівник Пустомитівської ДПІ повідомив про початок кампанії декларування доходів, отриманих громадянами у 2022 році, з яких не були сплачені податки та назвала підстави для подання декларації про майновий стан і доходи.

Розповів також і про використання суб’єктами господарювання електронних сервісів ДПС, про обов’язковість легалізації трудових відносин, ведення обліку товарних запасів.

На завершення заходу Роман Сас відповів на поставлені запитання, які цікавили платників.