Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання оподаткування вивчали на Перемишлянщині

опубліковано 14 березня 2023 о 14:48

В Перемишлянській ДПІ відбулась зустріч начальника інспекції Ігоря Дяківа з представниками бізнесу щодо забезпечення своєчасності сплати податків платежів, а також  новацій у податковому законодавстві.   

На початку заходу посадовець зазначив, що  податкова служба  завжди  відкрита до  конструктивного діалогу з бізнесом  та  створює  сприятливі умови для роботи сумлінних платників. В умовах сьогодення на перший план виступають електронні послуги, за допомогою яких можна швидко отримати будь-яку податкову інформацію, мінімізувати ризики недотримання платниками податкового законодавства.

Учасники зустрічі обговорили питання застосування окремих норм податкового законодавства щодо адміністрування податку на додану вартість, єдиного внеску,   кампанії декларування доходів громадян.  Наголошено на  оновленій  звітності  з ПДВ відповідно до наказу Мінфіну України від 28.12. 2022 №463,  на зміну строків реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН та застосуванні знижених розмірів штрафних санкцій за порушення граничних строків реєстрації  ПН/РК (Закон України від 12.01.2023 №2876-IX ),  на  дотриманні вимог трудового законодавства.

 На завершення заходу  присутні отримали відповіді на свої запитання.