Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Самбірській ДПІ платники отримують системні роз’яснення щодо практичного застосування законодавства

опубліковано 17 травня 2023 о 09:07

Начальник Самбірської ДПІ Михайло Білий на черговій зустрічі з платниками податків ознайомив їх з актуальними питаннями податкового законодавства. 

Присутнім розповів про можливості Електронного кабінету, а також про подання звітності в електронній формі. При цьому зауважив, для подання звітності через Електронний кабінет необхідно мати електронний цифровий підпис. 

Крім цього, фахівець ДПІ наголосив на дотриманні трудового законодавства при прийнятті працедавцями на роботу найманих працівників, а також виплати їм заробітної плати не менше мінімально встановленого законодавством рівня.  

Посадовець проінформував платників і про зміни в порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» при сплаті податків і зборів до бюджету та розповіла про сплату мінімального податкового зобов’язання власниками та орендарями сільськогосподарських земель.

Також роз’яснив питання заповнення декларації з метою отримання податкової знижки за страхові платежі за договорами довгострокового страхування життя.

Окремо наголошено на переліку документів, які необхідно додати для такого повернення, а саме: відповідні платіжні та розрахункові документи, зокрема, квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, що ідентифікують особу, яка звертається за податковою знижкою, а також копії договорів в яких обов’язково повинно бути відображено вартість таких послуг і строк оплати за послуги. У зазначених документах обов’язково повинні бути відображені суми сплачених страхових внесків, дата сплати, прізвище платника, реквізити договору згідно з яким здійснюється така плата, договір довгострокового страхування життя.