Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства йшлося під час зустрічі у Львівській ДПІ

опубліковано 10 серпня 2023 о 13:58

Нещодавно головний державний інспектор відділу податкових сервісів та звітності Львівської ДПІ ГУ ДПС у Львівській області Світлана Яськів провела зустріч з платниками податків, під час якої розповіла про актуальні питання податкового законодавста та про зміни внесенні Законом України від 30.06.2023 р. №3219-IX  «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших Законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», які вводяться у дію з 1 серпня 2023 року.

Найбільше платників цікавили питання, до якого періоду діє спрощена система з особливостями оподаткування; яким чином відбуватиметься перехід платників, які до 1 серпня 2023 року були зареєстровані на такій системі оподаткування; чи залишається можливість для фізичних осіб-підприємців платників єдиного податку I та II групи не сплачувати з 1 серпня 2023 року єдиний податок. 

На ці та інші питання фахівці податкової служби дали обґрунтовані відповіді.

Під час зустрічі також були розглянуті питання, пов’язані з розрахунком мінімального податкового зобов’язання. 

Світлана Яськів висвітлила питання декларування і отримання податкової знижки громадянами та застосування бізнесом касових апаратів і платіжних терміналів.

Учасники зустрічі отримали рекомендації та цінні знання, які допоможуть їм дотримуватися  законодавства, працювати в правовому полі та сприятимуть розвитку їх діяльності.