Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства йшлося на зустрічі з платниками податків у Львівській ДПІ

опубліковано 10 серпня 2023 о 14:00

Відбулась робоча зустріч завідувача сектору організації роботи ЦОП Львівської ДПІ Михайла Шайнера платниками податків. 

Податківці надали роз'яснення щодо змін в податковому законодавстві з 1 серпня 2023 року. Обговорювалися питання щодо переходу суб’єктів господарювання, які використовували особливості оподаткування, на систему оподаткування,  на якій такі платники податку перебували до обрання особливого режиму або на іншу систему.  Зокрема, акцентували увага на  механізмі обрання спрощеної системи оподаткування новоствореними суб’єктами, які з дня державної реєстрації обрали спрощену систему з урахуванням особливостей оподаткування.

За словами посадовця, було зроблено акцент на актуальних питаннях застосування РРО та платіжних терміналів при здійсненні готівкових розрахунків,  переваги використання та порядок реєстрації ПРРО, ведення товарного обліку, відновлення штрафних санкцій за порушення  готівкових розрахунків та   встановлення їх нових розмірів.   

Також у полі зору – прозорість і повнота сплати податків в умовах воєнного часу, легалізацію трудових відносин, зокрема, посадовець наголосив на дотриманні трудового законодавства при прийнятті працедавцями на роботу найманих працівників, а також виплати їм заробітної плати не менше мінімально встановленого законодавством рівня.   

Михайла Шайнер звернув увагу на необхідності дотримання порядку заповнення платіжних документів на сплату податків, оскільки помилки платників податків, допущені під час заповнення платіжок, призводять до несвоєчасного зарахування платежів до бюджету, виникнення податкового боргу і, відповідно, нарахування пені та штрафних санкцій.  

Крім того, нагадав присутнім про можливість отримання податкової знижки та перелік необхідних  підтверджуючих  документів та розповіла про переваги використання електронних сервісів податкової служби, зокрема «Електронного кабінету» для подання податкової декларації про майновий стан і доходи.