Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тема щоденних зустрічей червоноградських податківців з платниками податків – основні новації податкового законодавства, запроваджені Законом № 3219-IX

опубліковано 14 серпня 2023 о 08:55

Про основні зміни в податковому законодавстві, які запроваджені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» щоденно, починаючи з перших днів серпня 2023 року, розповідають червоноградські податківці під час зустрічей з платниками податків.

Працівники податкової інспекції нагадали присутнім про обов’язкове застосування РРО чи ПРРО суб’єктами господарювання при проведенні готівкових розрахункових операцій (крім платників єдиного податку першої групи) та звернули увагу на відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону.

Також, фахівці ДПІ поінформували про порядок повернення суб’єктів господарювання, які використовували спрощену систему з особливостями оподаткування, тобто за ставкою 2 відсотки, на систему оподаткування, на якій такі платники податку перебували до обрання таких особливостей; про визначення  граничного обсягу доходу після повернення на попередню ставку та групу єдиного податку. Також звернули увагу, що з 1 серпня спрощенці 1 та 2 груп зобов’язані сплачувати єдиний податок.