Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сокальська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує: Співпраця з місцевими територіальними громадами

опубліковано 20 вересня 2023 о 14:01

Начальник Сокальської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області області Олена Наумчук провела робочу зустріч із керуючою справами виконавчого комітету Любою Ребриною та провідними фахівцями Белзської  міської ради.  

Під час зустрічі Олена Наумчук розповіла про відновлення з 1 жовтня фінансових санкцій за невикористання чи порушення у використанні касових апаратів суб’єктами підприємництва.   

Очільниця наголосила, що платники можуть використовувати будь-який представлений на ринку програмний РРО залежно від своїх фінансових можливостей та функціональних потреб. При цьому податкова служба надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп'ютер, ноутбук або ґаджет. 

Норми щодо обов'язкового використання РРО або не стосується підприємців першої групи єдиного податку і фізичних осіб, які продають на ринку вживані речі або продукти власного підсобного господарства. Також не зобов’язані застосовувати касові апарати СГ, які здійснюють розрахунки виключно в безготівковій формі. 

Під час зустрічі учасники також розглянули питання особливостей застосування мінімального податкового зобов’язання, майнових податків, права на податкову знижку та легалізації найманої праці.