Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сокальська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує: зареєструвати ПРРО – швидко і легко!

опубліковано 20 вересня 2023 о 14:03

Сьогодні бізнесу пропонується сучасний аналог касового апарату – програмний реєстратор розрахункових операцій (ПРРО), який не потребує зайвих витрат і який легко завантажити на будь-який наявний гаджет. 

Реєструється ПРРО досить швидко, зробити це можна в декілька етапів. 

 

1.Отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП) у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг (КНДЕП ІДД ДПС України видає безкоштовно).

 

2.Завантажити та встановити з веб-порталу ДПС України чи Play Маркет програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є в наявності. ПРРО від ДПС можна інстальовувати на різні операційні системи: Windows, Android, iOS або працювати через web-версію. 

 

3. Подати  через Електронний кабінет 3 заяви для реєстрації господарського об'єкту, ПРРО та касирів. Зокрема: 

- для реєстрації господарського об'єкту в приватній частині кабінету потрібно створити та заповнити електронний документ Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність (форма № 20-ОПП); 

- для реєстрації ПРРО потрібно заповнити Заяву про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій (форма № 1-ПРРО); 

- для реєстрації касира треба подати Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (для повідомлень щодо сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО) (форма 5-ПРРО). 

 

Вхід в ПРРО здійснюється за допомогою ключа касира/старшого касира щодо якого суб’єкт господарювання подав Повідомлення за формою 5-ПРРО та сертифікату відкритого ключа. Ключ та сертифікат потрібно помістити в одну папку на пристрій з якого буде здійснюватись робота з ПРРО. 

 

4. Ввести номенклатуру товарів в ПРРО. 

 

Усі сформовані чеки фіскалізуються безпосередньо на сервері ДПС. 

Детальна інструкція щодо реєстрації та використання ПРРО розміщена на вебпорталі ДПС в банері програмні РРО.