Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практична допомога платникам податків

опубліковано 20 вересня 2023 о 14:33

Фахівці Сколівської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області на постійній основі надають платникам податків консультації з роз’яснень податкового законодавства та застосування його на практиці. На сьогодні одним з актуальних питань, з яким звертаються платники до податкової, є реєстрація РРО чи ПРРО, або ж КОРО. 

Під час спілкування з платниками, заступником начальника Сколівської ДПІ Галиною ЧОБИЧ  платникам роз'яснено, що Законом України від 30 червня 2023 року № 3219 відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг». Зокрема, з 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції. 

Також, кожного платника проінформовано про особливості та функціонал як класичного, так і програмного касового апарату, щоб підприємець обрав саме той розрахунковий реєстратор, який оптимально підійде для ведення саме його виду діяльності. При виборі програмного податківці рекомендують власний продукт – програмне забезпечення від ДПС, адже воно безкоштовне, як і подальше його обслуговування.