Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості застосування програмного РРО під час робочої зустрічі у Яворівській ДПІ

опубліковано 17 листопада 2023 о 10:32

Нещодавно фахівцями Яворівської ДПІ Головного управління ДПС  у Львівській області було проведено робочу зустріч-практикум із платниками податків щодо особливостей застосування класичного РРО та програмного РРО та обліку готівкових операцій.

У ході зустрічі наголошено суб’єктам господарювання, що застосування РРО чи ПРРО є обов’язковим для усіх суб’єктів господарювання, окрім спрощенців 1 групи. 

Також платників проінформовано, що програмний РРО має беззаперечні переваги перед класичним, оскільки дозволяє використовувати безкоштовне програмне рішення від ДПС (ПРРО), яке забезпечує функціональні можливості, що відповідають вимогам Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (зі змінами). 

ПРРО можна встановити на будь-який гаджет, який підтримує операційну систему Windows чи Android і має підключення до мережі Internet, при цьому зекономити кошти на придбанні традиційних касових апаратів та їх обслуговуванні. 

Кожному платнику податків було надано вичерпне роз’яснення у межах чинного законодавства.