Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар – тренінг в ЦОП Львівської ДПІ

опубліковано 20 листопада 2023 о 12:22

У приміщенні Центру обслуговування платників Львівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Львівської області було проведено семінар–тренінг з представниками малого бізнесу м. Львова з питань використання електронних сервісів Державної податкової служби та актуальних питань у сфері застосування РРО.

Про зміни в законодавстві щодо обов’язкового застосування РРО або ПРРО з 01.01.2022 року фізичними особами - підприємцями (платниками єдиного податку) поінформували працівники Львівської ДПІ.

Податківці розповіли присутнім про основні зміни податкового законодавства в частині застосування РРО/ПРРО, зокрема: про порядок повернення суб’єктів господарювання на попередню ставку та групу єдиного податку, про обов’язкове застосування РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій та використанні електронних платіжних засобів, про заборону з 1 серпня використовувати ПРРО в режимі офлайн без отриманого в податковій службі діапазону фіскальних номерів та відновлення відповідальності платників податків за порушення у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

Також пояснили, що платникам податків, які звернулись в ЦОП Львівської ДПІ за отриманням адміністративних та інших послуг в індивідуальному порядку доводяться умови порядку заповнення реквізиту „Призначення платежу”, платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення.

Під час зустрічі платникам роз’яснено особливості кампанії декларування доходів громадян за 2022 рік, зокрема подання громадянами декларації про майновий стан і доходи, які отримували доходи від спадщини та дарування, прощеного боргу, доходи від продажу рухомого та нерухомого майна, доходи від інвестиційного прибутку, іноземні доходи та інші доходи.Платникам податків рекомендовано обрати зручний для себе спосіб подачі податкової декларації про майновий стан і доходи - засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

Фахівці інспекції нагадали присутнім про основні переваги «Електронного кабінету», а саме – це можливість працювати на безоплатній основі та у будь  - який час отримувати необхідну інформацію з органів ДПС в режимі он-лайн, можливість подання звітності та заяв в електронному вигляді,  перегляду щодо своїх розрахунків з бюджетом та основна перевага – це економія часу.

Львівською ДПІ й надалі проводитимуться заходи роз’яснювального характеру, направлені на обізнаність підприємців в питаннях застосування РРО та переваг використання в роботі програмних РРО.

Нагадуємо, що з інформацією щодо практичного застосування РРО або ПРРО можна ознайомитися в банері «Програмні РРО» на офіційному субсайті Головного управління ДПС області або особисто відвідавши ЦОП Львівської державної податкової інспекції.