Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці на тренінгах роз’яснюють платникам податків порядок реєстрації програмних РРО та подання звітності за допомогою “Електронного кабінету”

опубліковано 22 листопада 2023 о 14:58

Фахівці Трускавецької ДПІ проводять тренінги щодо реєстрації програмних РРО платниками податків та подання звітності за допомогою “Електронного кабінету”.

Під час тренінгів працівниками податкової інспекції проводиться активна робота щодо роз’яснення норм Закону України від 30 червня 2023 року №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового Кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування в період воєнного стану», зокрема стосовно застосування РРО та ПРРО платниками єдиного податку, відміни спеціального режиму оподаткування, застосування фінансових санкцій, тощо.

Податківці наголошують відвідувачам центру обслуговування платників, що суб’єкти господарювання зобов’язані застосовувати РРО чи ПРРО на кожному місці проведення розрахунків. 

Крім того, підприємцям наголошують, що програмне забезпечення надається податковою службою безкоштовно. та надають практичну допомогу у його реєстрації. Також платникам податків нагадують про реквізити, які обов’язково мають зазначені у фіскальному чеку, розміри штрафних санкцій за невидачу фіскального чеку чи здійснення торгівлі без РРО. 

Також повідомили, що з 01.10.2023 застосування штрафних (фінансових) санкцій відновлено стосовно всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, з повним скасуванням відповідальності за порушення, вчинені з 01.01.2022 по 30.09.2023 включно.