Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фaхівці Стрийської ДПІ проводять робочі зустрічі з платниками податків щодо Деклараційної кампанії – 2024

опубліковано 02 лютого 2024 о 11:13

Фaхівці Стрийської ДПІ проводять робочі зустрічі з платниками податків, під час яких розповідають про Деклараційну кампанію – 2024, терміни і способи подання декларації про майновий стан і доходи. Також платників інформують про строки подання звітності, переваги подання звітності в електронному вигляді та знайомлять відвідувачів ДПІ з мобільним додатком «Моя податкова».

Податківці наголошують платникам, що від відповідального ставлення громадян до вимог законодавства і своєчасного виконання конституційного обов’язку залежить фінансова стабільність нашої держави, соціальний захист громадян. Повідомляють, що з 1 січня 2024 року діє нова форма Декларації про майновий стан і доходи та інструкція щодо її заповнення, оновлена редакція яких затверджена наказом Міністерства фінансів України від 28.08.2023 № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18.10.2023 року за № 1817/40873.

Працівники податкових органів акцентують увагу платників на строки подачі декларації, які передбачені статтею 179 Податкового кодексу України та наголошують, що у річній податковій декларації фізична особа – підприємець зобов’язана відобразити разом з доходами від підприємницької діяльності також інші доходи з джерелом їх походження з України та іноземні доходи, якщо такі є. Зазначена норма встановлена у п.177.11ст.177 Кодексу.

Інформують платників і про можливості сервісу «Електронний кабінет платника». За допомогою приватної частини популярного електронного сервісу від ДПС можна подати податкову звітність в електронному вигляді, автоматично перевірити заповнену звітність на наявність арифметичних помилок та оновлення версій форматів документів, які є підставою для нарахування і сплати податків.

У Електронному кабінеті платник може переглянути особисту інформацію: реєстраційні та ідентифікаційні дані, дані податкового обліку та реєстрів, дані щодо розрахунків з бюджетом, дані про об’єкти оподаткування, податкові повідомлення – рішення щодо сум нарахованих податкових зобов’язань по податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю, подати декларацію про майновий стан і доходи, отримати відомостей про суми виплачених доходів з ДРФО, подати заяви за ф. 1 ДР, ф. 5ДР, копій документів.

Крім того, можна надіслати в електронному вигляді листи, запити за встановленими формами та отримання інформації, переглянути раніше подану звітність та квитанції про приймання та обробку податкової звітності, інформаційні повідомлення, кореспонденцію тощо.

Робота у приватній частині «Електронного кабінету платника» здійснюється з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. Вхід в Електронний кабінет здійснюється за адресою cabinet.tax.gov.ua або через офіційний вебпортал ДПС.