Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум з питання застосування РРО та/або ПРРО

опубліковано 02 лютого 2024 о 10:10

Фахівці Трускавецької ДПІ провели тренінг-практикум з платниками податків щодо застосування РРО та/або ПРРО, використання електронних сервісів ДПС тощо.

Під час тренінгу-практикуму, платників проінформовано про порядок встановлення, реєстрації та використання ПРРО за допомогою сервісу Електронний кабінет, зазначивши що безкоштовне програмне забезпечення від ДПС для встановлення ПРРО розміщено в банері “Програмні РРО” на вебпорталі ДПС.

Реєстрація ПРРО здійснюється в електронному вигляді, шляхом подання повідомлення за формою № 20-ОПП, заяви про реєстрацію за формою № 1-ПРРО та “Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (для повідомлень щодо сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО)”.

Платникам, роз’яснено що використання програмних РРО має ряд переваг над традиційним касовим апаратом, зокрема:

- безкоштовне програмне рішення від ДПС можна встановити на будь-який гаджет і зекономити на придбанні традиційних касових апаратів та їх обслуговуванні;

- передбачає виключно онлайн реєстрацію;

- передбачає онлайн передачу (отримання) даних до (від) фіскального серверу контролюючого органу;

- за запитом користувача передбачає автоматичне створення Z-звіту (періодичного звіту) засобами фіскального серверу або засобами програмного РРО;

- передача даних до ДПС забезпечується без залучення інформаційних еквайєрів;

- дозволяє працювати в режимі offline та надісилати до ДПС дані про здійснені розрахункові операції після завершення режиму offline.

Під час  заходу платникам податків надана практична допомога щодо реєстрації ПРРО, а також надані роз’яснення на питання, які виникали під час зустрічі стосовно застосування РРО та/або ПРРО.