Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бориславська ДПІ: Як скористатись правом на податкову знижку та провести звірку щодо земельного податку та податку на нерухомість

опубліковано 14 лютого 2024 о 15:36

Бориславська ДПІ ГУ ДПС у Львівській області інформує платників, що підстави для нарахування податкової знижки відображаються у річній податковій декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік, яку громадяни мають право подати до кінця 2024 року. Разом з декларацією необхідно надати платіжні документи, зокрема, квитанції, чеки, прибуткові касові ордери, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і особу, яка звертається за податковою знижкою, а також копії договорів, довідку про отримані доходи у вигляді заробітної плати за 2023 рік, копію паспорта та ідентифікаційного коду, реквізити рахунку для отримання повернення ПДФО, копія паспорта та коду дитини, копія свідоцтва про народження дитини  тощо.

Для зручності платників та спрощення процедури декларування, декларацію можна подати через сервіс «Електронний кабінет платника» за посиланням cabinet.tax.gov.ua у розділі «ЕК Для громадян» за допомогою електронного цифрового підпису.

 Окремо акцентуємо увагу на тому що, податок на нерухоме майно є вагомою складовою наповнення місцевих бюджетів. Попри те, що минулого року їх нарахування відбувалися з певним запізненням, адже через війну тривалий час доступ до Реєстрів речових прав був заблокований, більшість громадян усвідомлюють необхідність їх сплати. Однак, переглянути нарахування громадяни можуть також з допомогою Е-кабінету платника податків у будь-який зручний для них час. В електронних повідомленнях відображено розрахунок податку, адресу місцезнаходження об'єкта житлової чи нежитлової нерухомості, дату набуття чи припинення права власності, загальну площу об'єкта або їх часток, пільгу, ставку податку, суму податку. Що ж до земельного податку, то в ППР також зазначено вид цільового призначення, кадастровий номер, площа об'єкта, нормативна грошова оцінка, ставка земельного податку або орендної плати за землю, пільга та сума податкового зобов'язання.

Окрім того, за бажанням, громадяни можуть самостійно звернутися до Центру обслуговування платників Бориславської ДПІ та отримати таке повідомлення. Якщо платник виявив розбіжності між даними, зазначеними у податковому повідомленні-рішенні про сплату податку на нерухомість чи земельного податку та документами на право власності, або ж має запитання щодо механізму нарахування податку, він також може звернутися до ЦОП Бориславської ДПІ та провести звірку.

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»: 

https://t.me/infoTAXbot 

Підписуйтеся на канали інформування ДПС : 

https://t.me/tax_gov_ua 

facebook.com/TaxUkraine/ 

youtube.com/TaxUkraine