Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На запитання платників відповіли у Бродівській ДПІ

опубліковано 14 лютого 2024 о 15:57

Про обов’язкове декларування громадянами минулорічних доходів  проінформувала начальниця Бродівської ДПІ Ганна Богуцька під час проведеного сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія».

Посадовиця роз’яснила норми діючого податкового законодавства стосовно декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року; хто зобов’язаний подати декларацію про майновий стан і доходи та випадки, за яких платники податків зобов’язані самостійно обчислити суму податку, що підлягає сплаті за результатами звітного податкового року. 

Також запропоновано скористатися  електронним сервісом «ЕК для громадян» в Електронному кабінеті для подання декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді.Крім цього, були  запитання щодо використання  застосунку «Моя податкова». Користувачі, які завантажили  цей додаток  отримують послуги у смартфоні не витрачаючи часу на відвідування податкової. Зокрема, у розділі «Мої дані» застосунку можна отримати інформацію про: адресу реєстрації та фактичне місце проживання, об’єкти оподаткування, обов’язок сплатити суму грошового зобов’язання (ППР), стан розрахунків з бюджетом. У розділі «Послуги» доступно: направлення запиту на отримання відомостей про суми виплачених доходів, подання Податкової декларації про майновий стан і доходи з метою отримання податкової знижки тощо.