Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларування доходів – тема зустрічі у форматі «круглого столу», яка відбулась в Червоноградській ДПІ

опубліковано 06 березня 2024 о 12:04

В. о. начальника Червоноградської ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Світлана Клименко провела зустріч у форматі «круглого столу» з платниками податків з питань декларування доходів, отриманих у 2023 році. 

Під час зустрічі платники запитували чи внесено зміни до форми декларації про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація). Посадовець відповіла, що з початку року діє нова форма податкової декларації та інструкція щодо її заповнення, оновлена редакція яких затверджена наказом Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року №467. 

Платники також цікавило, яким чином подається податкова декларація про майновий стан і доходи. Відповідаючи на запитання, посадовець звернула увагу, що  в електронній формі податкову декларацію можна подати через Електронний кабінет платника або використовуючи мобільний застосунок «Моя податкова».

В ході спілкування посадовець зазначила, що громадяни, які впродовж минулого року отримували доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, зобов’язані подати до 1 травня 2024 року декларацію про майновий стан і доходи та до 1 серпня цього року сплатити суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації.

На завершення заходу Світлана Клименко розповіла присутнім про право на податкову знижку за понесеними у 2023 році витратами за навчання, сплату відсотків за іпотечним кредитом та, зокрема, для внутрішньопереміщених осіб за витратами на оренду житла.